Over Legitiem

Legitiem richt zich volledig op de uitvoering van controles en inventarisaties waarbij systematisch gegevens worden verzameld  die van belang zijn voor gemeentelijke heffingen en basisregistraties als de BRP, BAG en WOZ.  Voorbeelden daarvan zijn controle honden-, toeristen-, reclame- en precariobelasting of kwaliteitscontroles in het kader van de Basisregistratie Personen.

Wij doen daarnaast ook onderzoek naar bijvoorbeeld forfaitaire heffingsmaatstaven, de haalbaarheid van heffingen of ondersteunen bij de bewaking van de adreskwaliteit binnen gemeenten.  Kortom. Legitiem ondersteunt met actuele data haar opdrachtgevers om huidig en nieuw beleid te toetsen en actueel te houden.
De kern bij al onze activiteiten is dat het gaat om mensenwerk. Een open communicatie, gevoel voor politieke verhoudingen en afspraak is afspraak, staan bij ons dan ook hoog in het vaandel.

Altijd inzage in de data

Voor de verwerking en het beheer van data heeft Legitiem speciale webapplicaties laten bouwen. Unieke systemen. Onze medewerkers sturen tijdens de controle/inventarisatie gegevens en fotomateriaal door naar een database via een mobiele applicatie. Deze is via een beveiligde internetverbinding door de opdrachtgever op elk moment van de dag te raadplegen. U loopt dus als het ware met ons mee.

Het zijn de mensen die het doen

Binnen Legitiem beseffen wij dat onze medewerkers het visitekaartje van onze opdrachtgevers zijn. Om die reden stellen wij hoge eisen aan onze medewerkers. Representatief, communicatief-, sociaal vaardig en bereid zijn te “willen werken”, vormen belangrijke criteria bij de selectie van onze medewerkers.
Onze medewerkers geven u het geruste gevoel dat de klus geklaard wordt op de wijze die u volledig tevreden stelt.

Afspraak is afspraak!

Met ruim 200 projecten per jaar, bij ruim 150 volkomen tevreden gemeenten, waterschappen en belastingsamenwerkingen kunnen we met recht zeggen dat we doen wat we zeggen. Afspraak is Afspraak! We zijn niet voor niets groots in kwantiteit en kwaliteit!

Legitiem Academie

Hoewel de academie al wat langer bestaat is vanaf 1 januari 2024 de Legitiem Academie ook naar onze klanten toe zichtbaar. Binnen de academie worden alle nieuwe medewerkers van Legitiem opgeleid door ervaren controleurs en toezichthouders. Die weten zich daarbij ondersteunt door externe materiedeskundigen binnen het vakgebied lokale belastingen en Basisregistratie BRP.
De vakgroep Precario/Reclamebelastingen en vakgroep Verblijfsbelastingen zijn onderdeel geworden van de academie om de deskundigheid binnen deze groepen verder te optimaliseren.
Contactpersoon voor de Academie is Marijke Kuindersma.