Arbeidsmigranten

Arbeidsmigranten die niet kenbaar maken dat ze tijdelijk ergens woonachtig zijn. Het is een probleem waar steeds meer gemeenten tegenaan lopen. Als bedrijf dat zich bezighoudt met controle en inventarisatie is Legitiem in razend tempo gespecialiseerd geraakt in deze materie.

Het aantal arbeidsmigranten uit Midden– en Oost-Europese landen neemt nog steeds toe. Met de komst van de arbeidsmigranten neemt ook het aantal inwoners van een gemeente toe. Wanneer deze arbeidsmigranten staan ingeschreven in de BRP, stijgt de algemene uitkering van het Rijk. In de praktijk blijkt dat een deel van deze arbeidsmigranten niet staat ingeschreven in de BRP en dat de verblijfplaats bij de gemeente niet bekend is. In dat geval wordt geen uitkering ontvangen van het Rijk terwijl deze “inwoners” wel gebruik maken van de voorzieningen binnen de gemeente.

Het is mogelijk om toeristenbelasting te heffen over het verblijf van deze arbeidsmigranten. Daarmee leveren deze “tijdelijke inwoners” een financiële bijdrage aan de gemeentelijke voorzieningen.

Wilt u meer informatie over hoe Legitiem middels controle en inventarisatie uw gemeente hierbij kan ondersteunen? Neem dan contact met ons op.